Kamis, 08 Agustus 2019

Daily Activity 3

Rabu, 31 Juli 2019

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Kita bertemu lagi hari ini, hari ketiga minggu pertama praktek. Hari ini saya berangkat menuju kitchen pada pukul 06;30 karena sesuai kesepakatan kemarin, semua sudah harus berkumpul pada pukul 07.00. Di kitchen saya menemui hanya ada beberapa orang saja yang sebelum mulai bekerja, ia merapikan grooming terlebih dahulu. Kitchen yang masih sunyi dan agak gelap kemudian mulai ramai ketika satu persatu teman-teman datang. Sambil menggu teman-teman yang lain kami mengeluarkan semua bahan kemarin yang sudah di prepare untuk thai beef salag dan chinese spinach and peanut salad.



Berikut recipe menu hari ini:

Thai Beef Salad
Ingredients :
450 gr                                     quality steak , sirloin or other
10                                           Thai chili pepper sliced crosswise very thin
2                                             cloves garlic 
1 tbsp                                     sugar
5 tbsp                                     thai fish sauce
5 tbsp                                     lime juice
1                                            heart of romaine lettuce
12 spring                                fresh mint
1pcs                                       small cucumber
3 pcs                                      Shallot, sliced
4 springs                                cilantro oil

Procedure :
1, Grill or Broil the steak until medium rare, Trim off any fat. Cool and slice thin, into pleces approx. 2 inches across and 1/8 inch thick
2. mix garlic, chiles, fish sauce, lime juice, and sugar in a small bowl
3. Add the sliced meat and toss with the cucumber and shallot. taste and more fish sauce if desired
4. Make a bed of the lettuce on a serving plate. place the beef on top. Garnish with cilantro.

Chinesse Spinach and peanut Salad

Ingredients :
500 gr Spinach, tough ends removed
1 cup raw peanuts
1 tbsp peanut oil (oil vegetable)
2 tbsp chinese black vinegar
1 tsp light soy sauce
2 tsp Sugar
1/2 tsp Salt
2 tsp Minced ginger 

Procedure :
1. Bring a large pot of water toa boil . Add spinach and cook over medium heat until cooked through, abaout 2 minutes. Drain spinach and set aside to cool
2. Add oil and peanuts to a work (or small skillet). Heat over medium heat and stir with a spatula continously, until the skin of the peanuts turn dark brown and the edges turn golden brown. turn off heat immediately and transfer peanuts to a plate to cool
3. combine black vinegar,light soy sauce, sugar, and salt in a small bowl, mix well, and set aside
4. When spinach is cool enough to handle squeeze extra wter  out of it with both hands. cho[ spinach into pieces about 8 cm (3 inches) in length and transfer to several small serving bowl
5. Right before serving. top spinach with peanuts and drzzle with the vinegar sauce, Garnish with sesame seeds and serve immediately.

Kami mulai menyaute beef






dan memblanch spinach


Setelah selesai dan perjanjian makanan ready 

tepat pada pukul 11.30 dan Alhamdulillah semua dari appetizer hingga dessert selesai sebelum pukul 11.30 sehingga kami bisa istirahat bersama-sama untuk melaksanak shalat dzuhur di masjid. setelah selesai shalat dzuhur dan makanan kemudian di pindahkan je resto kami kemudian berkumpul dan makan bersma.

Setelah makan, kami siap-siap melaksnaka GC, dan dijeda untuk melaksanakan shalat Ashar, pukul 4 GC telah selesai dan kami menunggu peritah untuk oneline. tak lama kemudian kami diperintahkan untuk oneline, stelaah mendapat beberapa arahan kami berdoa dan pulang,

Demikian ceritanya hari ini. besok kita kembali berkumpul di kitchen pada pukul 07.00 seoerti hari ini. Sekian
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar